Het begin van de reis
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Daniela
15 December 2008 | Maleisië, Kuala Lumpur
Aangekomen in Kuala Lumpur werden we direct naar ons hotel (Istana) gebracht maar dat was toch nog een uurtje rijden. Het ligt centraal in de Gouden Driehoek van de stad. Vanuit het hotel zijn de Petronas Towers en de KL Tower zichtbaar. De kamer was nog niet klaar maar we mochten lekker ontbijten en zo rond 09:30 uur konden we onze bagage droppen. Na een kleine opfrissing zijn we direct KL gaan verkennen. Een stukje met de monorail naar de Twin Towers, maar dat hadden we beter kunnen lopen. Gelijk daarna onze eerste Starbucks koffie naar binnen gewerkt maar helaas geen City Mug te koop. Vervolgens via de hoofdstraat naar de KL Tower (televisietoren) gelopen waar we op 280 meter hoogte in een draaiend restaurant onze lunch genuttigd hebben.Het eten was matig (buffetvorm) maar het uitzicht over de stad vergoedde veel.
Weer buiten gekomen bleek het noodweer losgebarsten te zijn en hebben we een taxi naar ons hotel genomen. Patrick heeft zich nog meer in het zweet gewerkt in de sportschool maar ik heb lekker genoten van een powernap omdat de vermoeidheid toch wel toe sloeg.
Na een verfrissende douche waren we helemaal klaar voor de avond. Via Jalan Petaling en Central Market hebben we China Town verkend. Heerlijk kopje ice tea gedronken en vervolgens met een taxi (het kwam weer met bakken uit de hemel) naar restaurant Baijin gereden. Heerlijke satay en zeebaars gegeten. Om 22:30 uur ging bij ons beiden het lichtje uit.
Vandaag een ander deel van de stad verkend. Een aantal bezienswaardigheden zoals de Jamek Moskee (met hoofddoek), het treinstation, de Nationale Moskee, Lake Gardens en het winkelgedeelte van KL. Onze voeten doen zeer, we voelen lekker klam en zweterig aan en mogen over 5 uurtjes alweer het vliegtuig in naar Adelaide. Dat is ongeveer 7 uur vliegen en met een tijdsverschil van 2,5 uur zullen we daar vroeg in de ochtend aankomen.
Twee dagen voor KL was wat ons betreft voldoende om een goede indruk van de stad te krijgen. Het is hier behoorlijk multiculti maar mensen zijn heel vriendelijk en behulpzaam.
Tot mails vanuit Down Under!
15 December 2008 - 09:32
Odilia:
Gewldig we kunnen zo alles volgen, leuk hoor. Op de latté na dan natuurlijk. geniet maar lekker, hoe is het met de verkoudheid daan? -
15 December 2008 - 09:59
Carl:
Fijn om jullie zo op de voet te volgen. Die "powernap" zou ik vervangen door een "dutje", dat werkt ook. -
15 December 2008 - 13:10
Daan:
Wat leuk om zo op de hoogte te blijven en zo te lezen genieten jullie al volop. Have fun, vlieg ze en we wachten weer op de volgende reiservaring. grts -
15 December 2008 - 14:38
Kees En Marja:
hoi daan en pat het is leuk dat je zo op de hoogte kunt blijven van jullie vakantie verder nog een prettige reis en tot horens pa en ma -
15 December 2008 - 19:01
Esther:
Hoi,
klinkt goed. jullie zijn goed begonnen. wij wensen jullie vanuit de brede slagen weer een goede verdere reis toe. geniet ervan. wij blijven volgen per mail. -
15 December 2008 - 21:09
Monique :
Hoi Daan en Pat,
Klinkt goed, alleen jammer van die regen, maar zo te horen belemmert het jullie niet om toch op pad te gaan. Goede vlucht, groetjes, veel plezier en tot het volgende bericht.
Veel liefs van Jan, Monique, Sam en Mikki
16 December 2008 - 20:48
Inez:
Hi folks,
Klinkt goed allemaal. En wij maar zwoegen tussen de kerstballen. Have fun overthere en tot hoors.
Groetjes Inez