Cape Tribulation - Reisverslag uit Port Douglas, Australië van Daniela Waas - WaarBenJij.nu Cape Tribulation - Reisverslag uit Port Douglas, Australië van Daniela Waas - WaarBenJij.nu

Cape Tribulation

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Daniela

06 Januari 2009 | Australië, Port Douglas

Zondag 4 januari 2009

Vanuit Cairns is het ongeveer drie uur rijden naar onze bestemming in Cape Tribulation. Tot aan de ferry (niet teveel van voorstellen) over de Daintree rivier is het makkelijk rijden. Aan de overkant zit je gelijk in het regenwoud en worden de wegen weer bochtiger en steiler. Cape Tribulation ligt eigenlijk een beetje op het verste punt van het Daintree National Park en ze zeggen dat hier het regenwoud het rif raakt en dat blijkt ook wel te kloppen. We blijven 2 nachten in het Cape Tribulation Resort and Spa aan Coconut Beach. Klinkt allemaal heel exotisch en dat gevoel krijg je al door het benauwde weer. We slapen in een RainForst Retreat wat een houten huisje blijkt te zijn met een enorm bed, bank en twee stoelen, nog een extra bed en een grote badkamer. Weer van alle gemakken voorzien (is nog niet anders geweest deze reis) en echt midden in het regenwoud. Aangezien overal gaas gespannen is (ramen zijn er niet) nemen we aan dat we wel bezoek van de mozzies (muggen) zullen krijgen dus onze eerste aanschaf is een busje deet.
We kunnen niet direct onze kamer in dus rijden we naar down town Cape Tribulation. Verder dan dit punt mogen we niet met onze huurauto want dan heb je echt een 4WD nodig. Meer dan een apotheek/winkeltje, een kleine supermarkt en PK's junglevillage is er eigenlijk niet te vinden. In PK's kun je eten en tours boeken. Wij boeken voor de volgende dag een kayaktour in de ochtend. Als we terug komen kunnen we de kamer in en kleden ons snel om en gaan relaxen bij het zwembad. Echt zonning is het niet maar een duik in het zwembad met een kopje koffie erbij is altijd lekker. Ik loop nog een grote hagedis tegen het lijf en heb gelukkig mijn camera in de aanslag. We reserveren voor s' avonds in het Cape restaurant van ons resort. Terug bij de receptie waar we nog een ijsje kopen zien we een enorme vogel in de bossen staan met prachtige kleuren. Dit blijkt een cassawary te zijn. Het lijkt op een struisvogel met de kop van een kalkoen. Helaas geen foto kunnen maken maar het is wel een indrukwekkend beest. Aan het einde van de middag begrijpen we waarom het regenwoud heet want het water komt met bakken de hemel uit. Als we rond 19:00 uur naar het restaurant lopen is het net of we naar de eilandraad van Expeditie Robinson gaan. Grote houten brug met fakkels ernaast, heel sfeervol. Het eten in het restaurant is heerlijk en we boeken ook gelijk voor de volgende avond. Er is verder weinig in de omgeving en dit is lekker en makkelijk.

Maandag 5 januari 2009

Na het ontbijt worden we opgehaald voor onze kayaktocht. De regen komt nog steeds gestaag uit de lucht vallen maar met kayakken wordt je ook nat dus dat is geen probleem. Onze gids is Marco, een hippie met dreadlocks, weinig tanden en op blote voeten. Verder zijn er nog twee Duitse vrouwen en een Engels jongen die met de tour meegaan. Midden in het woud pakken we onze peddel en reddingsvest en lopen verder naar het strand waar de kayaks liggen. Gewoon tussen de bomen, niet achter slot en grendel, kan hier allemaal. Pat en ik nemen een dubbele kayak en de rest een single. We peddelen over de oceaan in de stromende regen (wat ook wel weer wat heeft) naar onze eerste stop. Onderweg zien we een grote zeearend in de boom zitten en nog een andere mooie vogel. Om op het strand te komen moeten we ons met de golven mee laten voeren wat echt gaaf is omdat ze redelijk heftig zijn. Bij de stop drinken en eten we wat en zien in een klein riviertje de Steve Irwin vis (pijlstaartrog). Geen krokodillen vandaag. We moeten weer tegen de golven de oceaan op en dat gaat bij mij niet helemaal soepel zodat ik in het water val maar het komt allemaal weer goed. Het water in de oceaan is warmer dan de buitentemperatuur. Het water is zo helder dat je de bodem kunt zien. Als je wilt kun je er ook in zwemmen. Dan peddelen we verder naar Turtle Town. We zien alleen schilpadden die met hun kop boven de oceaan uit steken om adem te halen. Helaas komen ze niet echt dichtbij. Na het opbergen van onze spullen laat Marco ons nog de stenen zien waar de aboriginals hun grottekeningen mee maakten. We krijgen kokosmelk en verse kokos met lime om de tour af te sluiten. Het is inmiddels opgehouden met regenen. We worden weer teruggebracht naar ons resort en na een warme douche rijden we naar PK's junglevillage om te eten en wat inkopen te doen. De geplande middag bij het zwembad valt letterlijk in het water dus we brengen de middag verder slapend en lezend door in onze villa. 's Avonds weer lekker eten al voel ik me niet helemaal lekker en dus duik ik op tijd mijn bedje in. Het is een totaal andere omgeving dan waar we de afgelopen weken zijn geweest maar het voegt zeker iets toe aan de beleving van Australië. Morgen lekker relaxen in Port Douglas en genieten van de laatste twee dagen in Down Under.

• 06 Januari 2009 - 08:24

Andre:

He vakantiegangers.... gaaf hoor wat jullie allemaal zien, doen en ondernemen. Hier in holland vriezen onze vingers eraf... - 11 graden afgelopen nacht en op sommige plaatsen zelfs - 15 graden. Dus voor het weer zou ik niet terugkomen. Geniet er nog even van, het einde komt inzicht.

groet,
    Andre

• 06 Januari 2009 - 09:02

Daan:

he luitjes, lees dat jullie vooral veel hebben gezien gedaan en gegeten, kortom een top vakantie hebben (gehad). Nog een paar dagen volop genieten en hebben jullie (en wij door alle mooie verhalen)er een mooie herinnering bij! Super! enjoy en een goede terugvlucht groetjes van ons allemaal

• 06 Januari 2009 - 10:03

Sandy:

Wat klinkt het toch allemaal heerlijk. en wij maar zwoegen in ons koude kikkerlandje waar serieus wordt gesproken over een elfstedentocht..

Ik wil de nog wel even kwijt dat het snorkelpak je beeldig staat, Daan. En vraag Pat alsjeblieft of hij zijn kroon mee naar huis neemt, is ook enig...

Bij ons alles zijn gangetje, ik lig al 4 dagen in bed met een fikse griep,die eigenlijk al met kerst begonnen was. Gaat dus ook niet helemaal top. Er zijn veel mensen ziek, we zijn het natuurlijk ook niet meer gewend dat je kunt schaatsen en temperaturen van min 15 komen nu ook niet jaarlijks voor.

Geniet nog van de laatste dagen!!

groetjes,
    Sandy

• 08 Januari 2009 - 16:32

Rene En Esther:

o wat een belevenissen allemaal, ik zou in mijn broek pissen bij t zien van een grote hagedis, geniet van de laatste dagen, hier is het nog erg winters met veeel kou
    grtz rene en esther