Kerst in Melbourne - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Daniela Waas - WaarBenJij.nu Kerst in Melbourne - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Daniela Waas - WaarBenJij.nu

Kerst in Melbourne

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Daniela

26 December 2008 | Australië, Melbourne

Woensdag 24 december 2008

Zoals ik in het laatste bericht al schreef zijn we s'middags nog naar de MCG (Melbourne Cricket Ground)geweest. Niet echt mijn ding maar ik moet zeggen het is wel een mooi stadion. Het is toch een sport voor de hogere klasse en dat straalt het stadion ook wel uit. Je mag er alleen onder begeleiding in dus krijgen we een tour van Bill. Een oude man van minstens 80 die dit als vrijwilligerswerk doet en erg leuk kan vertellen maar ons ook alles wil laten zien. Het enige wat we vandaag niet te zien krijgen zijn de kleedkamers omdat alles al in voorbereiding is voor de Test Match die 5 dagen duurt en begint op Boxing Day (onze 2e Kerstdag). In onze groep zit een Zuid-Afrikaanse jongen die een aantal spelers van het Zuid-Afrikaanse team kent. Tijdens de rondleiding trainen ze in het stadion en kan hij ze nog even spreken. De rondleiding duurt meer dan een uur en we zien ook de perskamers, de tv en radiokamers en de skybox voor de speciale leden. Dit is wel even iets anders dan een skybox bij NAC. Alles is in drukke bedrijvigheid voor Boxing Day.

Na de rondleiding gaan we eerst een broodje eten in de stad want het is al weer even geleden dat we het champagneontbijt naar binnen gewerkt hebben. De zon gaat steeds feller branden en na nog wat rondgewandeld te hebben in de stad waar mensen met hun laatste kertsinkopen lopen te leuren besluiten wij de drukte te ontvluchten en lopen terug naar het hotel wat toch nog een flinke wandeling is van ongeveer 3 kwartier.
Na een lekkere douche maken we ons klaar voor het eten op Kerstavond. De tram is vanavond en morgen gratis dus dat is mooi meegenomen. We hebben s'middags al even gekeken waar het restaurant is wat we gereserveerd hebben via internet en dat was makkelijk te vinden.

Rond 20:00 uur komen we daar en krijgen een tafeltje met uitzicht over de stad. Het restaurant heet Seagrass en heeft voornamelijk seafood op het programma staan. Ik neem een risotto van crab en Pat garnalen. Als hoofdgerecht hebben we beiden zalm. Lekker flesje wijn erbij en onze avond kan niet meer stuk. We merken wel als we het restaurant verlaten dat de de korte nacht zijn tol begint te eisen dus erg laat wordt het niet. Zijn we niet gewend op Kerstavond maar dit jaar is alles anders.

Donderdag 25 december 2008

We slapen uit en kunnen nog net het ontbijt in het hotel meepikken. De zon schijnt en ik heb helemaal geen kerstgevoel. Ik moet ook zeggen dat het met de Kerstversiering enzo reuze meevalt in Australië. Ik denk dat wij er in Nederland veel meer aan doen. Wel is alles gesloten maar omdat het mooi weer is besluiten we Melbourne Beach te gaan verkennen. We drinken eerst koffie bij Starbucks (sorry Odilia!) en pakken daarna de tram. Er staat een lekker windje op het strand en het is rustig dus heerlijk even relaxen. Raar idee met Kerst in je bikini in het zand maar het is toch wel een lekker gevoel. Ondanks de zonnebrand factor 30 blijkt de wind verraderlijk te zijn en na een uur of 2,5 zijn we net een stelletje kreeften. Voorlopig even geen strand meer. Na weer het gebruikelijke kopje koffie gaan we terug naar het hotel waar Pat gaat sporten en ik er een was ingooi (is gewoon gratis voor gasten van het hotel). Ik ga nog wat lezen bij het zwembad en we gaan 's avonds op tijd naar de stad. Het is wel drukker dan vanochtend maar er is genoeg open om een hapje te eten. We kiezen voor Chinatown en het wordt kip cashew, sissling lamb en TsingTao bier. Voor sommigen onder ons klinkt dit allemaal zeer bekend in de oren. Na nog een rondje over de promenade, een biertje op het terras en wat foto's van Melbourne by Night gaan we terug naar ons hotel.

Vrijdag 26 december 2008

We brengen als eerste onze huurauto terug want die hebben we vandaag niet meer nodig. Het is er erg druk met het ophalen van campers maar na een uurtje zijn we met de taxi weer terug in de stad. We willen Boxing Day wel eens meemaken want dan start hier de grote uitverkoop. De grootste winkelketen Myer is al om 06:00 uur open! Het is inderdaad een drukte van belang bij met name deze winkel. Mensen verdringen zich om binnen en buiten te komen. We lopen hier maar snel voorbij want dat is niet aan ons besteed. We nemen de Circle City Tram om naar de Docklands te gaan. De tram rijdt een rondje door de stad en is gratis voor toeristen. De Docklands zijn bij de haven en hier zijn voornamelijk restaurant en winkels te vinden. Ook hier grote uitverkoop maar gelukkig niet zo druk. Pat volgt op een groot scherm de cricket wedstrijd terwijl ik en rondje loop en wat foto's maak. We eten er een broodje en gaan daarna weer terug naar de stad. Vanavond vertrekken we om 19:55 uur met de nachtrein naar Sydney vanwaar we weer met de trein naar Katoomba gaan om vervolgens de volgende dag weer terug naar Sydney te reizen. Volgende bericht zal dus uit Sydney zijn.

• 27 December 2008 - 09:27

Inez:

Hoi hoi,

Hallo daar. Het is nu zaterdag. De kerstdagen zijn voorbij hier en ik lees jullie berichtjes weer eens. Ben te laat dus om jullie een fijne kerst te wensen daar. Jullie beleven mooie avonturen in ieder geval en wat een prachtige foto's. Heerlijk hoor. Hier is alles goed. We hebben fijne en gezellige dagen gehad. Kindjes zijn nu voor een week naar papa dus we zijn lekker ook even met z'n tweetjes. Het weer is lekker. Rond vriespunt maar met zonnetje. Prima wandelweer. Geniet nog lekker!!!
    Groetjes Inez

• 27 December 2008 - 20:35

Peter Lips:

Ik zal ook maar een berichtje sturen anders denken jullie misschien dat Sandy alles alleen leest. Als je een ballon vaart en ook nog eens in een helikopter mag plaats nemen dan kan de vakantie al niet meer stuk. Wat een geweldig land is australie. In Nederland is het op dit moment vrij koud maar wel zonnig. Verder is het vrij rustig hoewel het erg druk was bij AH. Ik wens jullie een goed oud en nieuw en pas op met vuurwerk. Groet Peter