Ait Ben Haddou / Dades Vallei
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Daniela
26 Oktober 2009 | Marokko, Rabat
Zondag 25 oktober 2009
Om 05:15 uur worden we al gewekt door de oproep voor het gebed maar we draaien ons nog maar een keer om. Als we om 07:15 uur het terras oplopen zien we al mensen de kashba bezoeken en we besluiten dit ook te doen. Het is nog rustig en niet te warm. Op ons gemak lopen we er doorheen en vanaf het hoogste punt heb je een fantastisch uitzicht. Geen last van opdringerige verkopers of zo dus dat is ook mooi meegenomen.
Als we terugkomen kunnen we aanschuiven voor het ontbijt wat erg uitgebreid en lekker is. Ook nu delen we de tafel met Rob en Arienne die zometeen naar Marrakech vertrekken. We nemen afscheid van hen, pakken de koffers en zeggen mijn nieuwe vriendje Putzi gedag.
Vlak voor de afslag naar de Dadesvallei rijden we de stad Dades in om wat te gaan eten. We stoppen bij een hotel genaamd Taluca. Ondanks dat we aangeven dat we alleen wat willen drinken krijgen we toch een korte rondleiding door het hotel wat echt schitterend en heel sfeervol is. Vanaf het terras hebben we een geweldig uitzicht over de vallei onder het genot van koffie, thee en wat Marokkaans gebak.
Rond 14:00 uur komen bij Auberge Atlas Berbere aan. Redelijk eenvoudig maar wel weer sfeervol. Het sanitair en bed zijn prima dus wij klagen niet. De rit om er te komen is trouwens fantastisch.
Samen met gids Mustafa gaan we een wandeling door de vallei maken. Eerst stoppen we bij een mini kashba en krijgen uitleg over alle ruimtes. Een probleem, Mustafa spreekt alleen Frans. Ik kan hem echter goed volgen en treedt de rest van de middag op als tolk voor Patrick. De wandeling blijkt echter een soort survival door een kloof te zijn en al vallend, klimmend en klauterend bereiken we het einde. Intensief maar wel gaaf. Het laatste stuk lopen we door de akkers en proberen we nog verse vijgen die erg lekker smaken.
Lekker douchen na de wandeling en wat schrijven en lezen op het terras. Rond half acht nemen we plaats in een kamer vol tapijten en lage banken om te eten. Als voorgerecht heb ik een soep genaamd Harira die lekker smaakt. Ook de tajine is hier goed.
Na het eten komen de jongens van de auberge verkleed als berbers binnen en gaan zingen, trommelen en dansen voor ons. Onze gids Mustafa is een van hen en ik ben dan ook de pineut om een dansje met hem te wagen. Hij noemt ons trouwens Fatima Daniela en Mohammed Patrick. Ik laat me niet kennen en doe vrolijk mee. Alcohol schenken ze hier niet maar dat zou je niet zeggen als je hen zo bezig ziet. Iedereen gaat op tijd naar bed zodat Pat en ik nog overblijven met de jongens. Ze gaan moppen in het Frans vertellen dus dat is lachen maar met name om de vertaling en uitleg met handen en voeten. Gezellige avond!
Maandag 26 oktober 2009
Na het ontbijt nemen we afscheid en vetrkken we richting Rissani. Onderweg gaan we ook de Todra Gorge bezoeken. Dit is de grootste en mooiste oase van Marokko en je ziet niets dan palmbomen groeien. In het diepste van de kloof drinken we koffie om vervolgens terug te rijden naar Tinerhir waar Patrick een bakker heeft gezien. Lekkere broodjes gekocht voor de lunch en daarna weer verder. Rond 14:15 uur komen we aan bij kasbha Ennasar, ongeveer 2 km voor Rissani. Ook nu weer helemaal in stijl en we hebben een grote kamer met heus hemelbed. We brengen de middag lewend door bij het zwembad. Morgenmiddag naar Merzouga voor onze overnachting in de woestijn!!
27 Oktober 2009 - 07:56
Anouk:
Hey Mo & Fatima,
wat een geweldige foto's zeg! Jullie hebben weer een super mooie bestemming uitgekozen hoor. Op naar het volgende avontuur in de woestijn veel plezier
groetjes
Anouk -
27 Oktober 2009 - 09:59
Esther:
1001 nacht, schitterende foto's.
Leuk om de verslagen te lezen. Het ga jullie goed daar, genieten maar!
Lieve groetjes Esther S -
27 Oktober 2009 - 18:06
Monique:
Hoi Daan en Pat,
Ik had eerder al een reactie geplaatst maar op de een of andere manier gaat dit niet goed.
Mooie foto's en leuk verslag. Geniet ze verder en wij blijven jullie volgen.
Groeten Jan, Monique, sam en Mikki -
27 Oktober 2009 - 19:03
Sandy:
gelukkig, zijn Peet en ik niet de enige meer die als moslims door het leven zijn gegaan. Geniet nog van de laatste dagen!
groetjes,
Sandy en Peter -
28 Oktober 2009 - 07:45
Karin:
Wat een mooie foto's en het is zo te lezen weer een super reis! Geniet er nog van!
Groetjes Karin