Grampians - Reisverslag uit Apollo Bay, Australië van Daniela Waas - WaarBenJij.nu Grampians - Reisverslag uit Apollo Bay, Australië van Daniela Waas - WaarBenJij.nu

Grampians

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Daniela

22 December 2008 | Australië, Apollo Bay

Zaterdag 20 december 2008

Na twee heerlijke dagen op Kangaroo Island is het vandaag tijd om onze huurauto op te halen. We verliezen kostbare tijd door een taxi die niet op komt draven en het meekrijgen van de auto neemt ook bijna een uur in beslag. We hebben ons ook verkeken op de tijd die het kost om in de Grampians te komen. Wij dachten zo'n 4 uur maar de vrouw van het verhuurbedrijf heeft het over 8 uur! We doen er uiteindelijk 5,5 uur over zonder de snelheid te overtreden. Wel zonde zo bijna de hele dag in de auto want het is voor het eerst onbewolkt en behoorlijk warm. Het landschap is ook allemaal hetzelfde maar ondanks dat gaat de tijd toch snel. Het links rijden gaat Pat goed af al moet je wel weer nadenken en is het automatisme wat je normaal hebt weg. Gelukkig is het een automaat dus schakelen is geen probleem.

Rond 18:00 uur (weer een tijdsverschil van een half uur) arriveren we in de Bellellen Homestead. Een B&B waar je bij mensen thuis slaapt. We worden hartelijk ontvangen door Brenda en David. Het is een groot huis en we hebben een mooie kamer. Als we met hen de plannen voor de komende dagen doornemen geeft David aan dat de helicoptervlucht van morgen om 13:00 uur wel krap gaat worden. Ik heb Pat de verassing verteld tijdens de autorit en hij was aangenaam verrast dat ik dit buiten hem om geregeld had. David belt de maatschappij en we verzetten de vlucht naar 15:00 uur. Volgens Brenda kunnen we nu ook naar de Grampians omdat het tot 21:00 uur nog licht is en dat besluiten we dus te doen. Het is een gebergte met allerlei mooie uitzichten en watervallen. Op de weg terug rijden we bijna twee keer een kangaroo overhoop dus voorzichtigheid is geboden in deze streek. Onderweg komen we ook regelmatig dode kangaroos langs de kant van de weg tegen. Wel zielig maar ze springen gewoon voor je auto. We noemen ze al "suicide skippies". Na een tocht van twee uur eten we wat in een bistro in Hall's Gap en daarna drinken we wat in de Homestead met David. Erg gezellig met een biertje en een wijntje en de mooie verhalen van David maar om twaalf uur gaan we toch echt ons bed oopzoeken. Morgen een lange rit voor de boeg en een hoop spannende dingen te doen. Wordt vervolgd.....

• 22 December 2008 - 07:39

Odilia:

Zijn de Latté's op? Hoe is de temeratuur? Geniet maar lekker hoor, alles gaat goed hier, alleen Karin is wat in de lappemand, zelf de beruchte darmvirus die kon niet op het kerstfeest zijn. Vandaag maandag 22-12-2008 blijft ze nog 1 dagje thuis, Tygo heeft buiten een maag darm virus ook een dubbele oorontsteking,en hoge koorts, hij voelt zich knap belazerd. Met Lycke gaat alles goed, baby is geheel ingedaald en ze heeft steeds harde buiken. Ik ben erg benieuwd.Ik hoop dat met jullie alles naar wens verloopt en geniet er van hoor!!! Groetjes,

Odilia

• 22 December 2008 - 11:09

Sandy:

Leuk om weer bijgepraat te zijn, was inderdaad na een paar dagen wel benieuwd hoe het allemaal is. Zou graag met jullie willen ruilen!

Bij ons alles goed, veel gezelligheid in de binnenstad met het Glazen Huis 3 FM Serious Request en alle bijbehorende activiteiten. Wel druk, maar dat mag de pret niet drukken. Als we niet in de stad zijn staat de hele dag de tv op "ut kleine Hokskes kanaal" (kunnen we alvast weer wennen voor de carnavalsmarathon..) Het uit eten van kerstavond valt nu echt in het water. De Singaradja is gesloten omdat de animo te klein was. En je raadt het al... Er is geen vrije plek meer te krijgen in de binnenstad. De DJ's komen namelijk uit het glazen huis en het is groot feest. Ach, dan wordt het "gewoon"een avondje stappen, ook leuk.

Tot de volgende mail!

groetjes,
    Sandy

• 22 December 2008 - 15:01

Corrie En Jan:

Wat een geweldige reis, leuk om te lezen. Ik had eigenlijk verwacht dat je Patrick ten huwelijk zou vragen tijdens de helicoptervlucht (geintje!!!!!).

Veel plezier,

Jan en Corrie

• 22 December 2008 - 15:11

Silvie:

Hoihoi,

Wat een geweldige reis zeg (en natuurlijk ook heel leuk dat wij dat vanaf hier ook kunnen volgen). Ik check zelfs al vaker mijn mail om te kijken of er een nieuw berichtje op staat.
    Jullie nog hele fijne weken, gezellige kerstdagen een een tof oud en nieuw in Sydney (zal zeker lukken). Zie jullie weer in Nederland. Liefs, Silvie

• 22 December 2008 - 18:06

Monique:

Hoi Daan en Pat,

Klinkt allemaal heel goed. We blijven jullie volgen. Alvast fijne kerstdagen en tot de volgende mail.

Groetjes Monique, Jan, Sam en Mikki

• 22 December 2008 - 20:41

Andre:

He Daan, en Hoi nummer 1 van de B-groep :-)
    hier de uitslagen van het afgelopen weekend:
    Ajax - de graafschap 6-0... zo het belangrijkste weet je nu haha.

• 22 December 2008 - 20:42

Andre:

he luitjes,

klinkt allemaal goed daar. 5,5 uur waar 8 uur voor staat, zonder snelheidsovertreding? dan moet Daan gereden want patrick weet de weg bijna nooit te vinden :-)
    geniet ervan, en we hopen elkaar snel weer te zien. groetjes, Andre, Nicole en Sem x

• 22 December 2008 - 20:45

Nr. 4 V.d A Groep:

Korfbal League

Nic. - DeetosSnel 31-23
    Blauw Wit - DOS'46 24-26
    TOP - Koog Zaandijk 19-24
    AKC - PKC 24-31
    Dalto - Fortuna 24-26 ( mosterdijk ( nr. 4 ) floot een top wedstrijd. 7,77 bij Den Ouden )

• 22 December 2008 - 20:53

Nadja:

Hoi Pat en Daan,

Vanuit de andere kant van de wereld kijken wij ook steeds naar jullie avonturen. Gek idee eigenlijk, dat jullie zo ver weg zijn. Bij jullie andere reizen had ik dat idee veel minder. Maar wel super tof lijkt me. Heel veel plezier nog en fijne feestdagen!

Groetjes Nadja