One night in Bangkok - Reisverslag uit Breda, Nederland van Daniela Waas - WaarBenJij.nu One night in Bangkok - Reisverslag uit Breda, Nederland van Daniela Waas - WaarBenJij.nu

One night in Bangkok

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Daniela

05 November 2010 | Nederland, Breda

Dondeerdag 4 november 2010

Gisteren hebben we nog heerlijk gegeten in China Town. Gewoon op straat zittend op plastic stoeltjes terwijl het eten bereidt wordt waar je bij zit. Gebakken rijst met garnalen in zoet zuur, verse groenten en gebakken rijst en natuurlijk een Singha biertje erbij. De taxichauffeur op de terugweg probeerde ons te neppen en vroeg 200 Baht maar de heenweg had 65 Baht gekost dus daar trapten we niet in. Hij ging nog naar 150 Baht maar wij eisten dat de meter aan ging dus koos hij eieren voor zijn geld en kostte de rit uiteindelijk 55 Baht. Er wordt overal gewaarschuwd voor oplichters die je de tempels en de stad willen laten zien maar het advies is om gewoon bij de reisburo’s te boeken met TAT keurmerk.

Het weer in Bangkok is gelukkig weer goed na al die regenbuien van de afgelopen weken. Ook het gevaar van overstroming is geweken. Hier en daar staat nog water in lager gelegen straatjes maar verder valt het gelukkig mee.

Vanuit het hotel krijgen we het advies om op tijd te vetrekken met de taxi naar het verzamelpunt voor de fietstocht vanwege de verkeersdrukte. Dit blijkt allemaal heel erg mee te vallen en zo zitten we om 06:15 uur al op de afgesproken plek waar we om 07:00 uur verwacht worden. De rest van de groep volgt en we gaan op pad met zes Nederlanders en twee Duitsers. Het bedrijf wat de tochten organiseert is van een Nederlander, Co van Kessel, die hier 20 jaar geleden al mee begonnen is.

Voor de rest is het een begin van een vakantie voor ons helaas al weer het einde. Een stel gaat aan een wereldreis beginnen van 6 maanden waarbij ze Azi, Nieuw Zeeland en Zuid Amerika aan doen. Echt heel gaaf al hebben ze nog weinig reiservaring maar al doende leert men dus dat komt wel goed. Later blijkt Patrick zijn broer te kennen omdat die grensrechter is in het korfbal. Wat is de wereld dan toch weer klein.

We beginnen onze tocht door Chinatown waar men al druk bezig is met het voorbereiden van de maaltijden. Overal worden we vriendelijk gedag gezegd en i het voor hen meer aapjes kijken dan voor ons. Onze eerste stop is bij een Chinese tempel waar we een kaarsje opsteken en een wens mogen doen. De volgende stop is bij een katholieke kerk. We horen dat er een school naast zit en Patrick gaat samen met Pauline een kijkje nemen maar de deur wordt helaas gesloten, geen pottenkijkers hier.

Vervolgens rijden we langs de rivier die inderdaad tot het randje staat maar het gaat allemaal net goed. Een deel van de tocht leggen we per longtail boot af. Je ziet zo toch weer een hele andere kant van Bangkok zeker omdat we zeven jaar gelden alle bezienswaardigheden al wel gezien hebben. We lunchen bij een klein restaurantje aan het water en het is zoals alles hier eigenlijk weer heel lekker. Gaat er ook best in aangezien we het ontbijt overgeslagen hebben. Voordat we de boot weer op gaan mogen we nog even de vissen voeren (meervallen)die zich tegoed aan het gekleurde vissenvoer. Pat geeft het grootste deel aan een klein Thais kindje die het prompt met zak en al in de rivier gooit. Een deel van de fietstocht verloopt tussen het groen, de palmen en het kroos en hier spotten we nog een groene slang. Aan de waterkant zijn veel beesten te zien zoals reigers en prachtige varanen. Na exact vijf uur onderweg te zijn geweest arriveren we weer bij het hotel waar we afscheid nemen van Em en Andy, onze gidsen van vandaag. Ze hebben het beide zeer goed gedaan. De pet van Em hebben we tijdens de boottocht al stiekem gevuld met fooi. We drinken nog een kopje koffie met het stel wat de wereldreis gaat maken en nemen daarna een taxi terug naar Villa Cha Cha. We relaxen nog wat bij het (koude) zwembad met een fruitshake.

Straks de koffers pakken en dan zit onze vakantie er helaas weer op. Ik heb het idee dat ik heel lang weg ben geweest maar dat komt misschien ook doordat we drie verschillende landen aangedaan hebben. Het hoofddoel van deze reis, Cambodja is zeker een aanrader in Azië. Hoewel in de steden het toerisme al wel zichtbaar is, blijkt uit veel dingen dat het nog een ontwikkelingsland is. Door de enorme corruptie zal het moeilijk zijn een omslag te maken voor de inwoners maar ik hoop dat ze daar ooit in zullen slagen. Een prachtig land met veel rijstvelden, vriendelijke mensen, veel cultuur en helaas een luguber verleden.