Op weg naar Ho Chi Minh (Saigon) - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Daniela Waas - WaarBenJij.nu Op weg naar Ho Chi Minh (Saigon) - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Daniela Waas - WaarBenJij.nu

Op weg naar Ho Chi Minh (Saigon)

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Daniela

19 Oktober 2010 | Vietnam, Ho Chi Minhstad

Zondag 17 oktober 2010

Ondanks de waarschuwingen van de NS vanwege vertragingen door werkzaamheden aan het spoor arriveren we ruim op tijd op Schiphol. Je kunt er maar zijn, scheelt weer een hoop stress. Inchecken hebben we thuis al gedaan dus het is alleen langs de bagage drop- off.

Na 3 uur eten, drinken en shoppen kunnen we instappen in het toestel genaamd City of Calgary van de KLM die ons in iets meer dan 10 uur naar Bangkok zal brengen. Het is een vrij nieuw toestel en je hebt in de stoel voor je een eigen entertainment scherm. Veel keuze uit films, tv series , documentaires en natuurlijk spelletjes doen. Pat lukt het om zo’n 6 uur te slapen maar ik kom in deze oncomfortabele houding niet verder dan een magere drie uurtjes met de nodige onderbrekingen.

Maandag 18 oktober 2010

Het is ons niet helemaal duidelijk wat de bedoeling is als we in Bangkok aankomen. In Amsterdam kon de bagage niet doorgelabeld worden (ik heb de weddenschap gewonnen :)). De een zegt dat we eerst in moeten checken en later onze bagage op moeten halen en een ander zegt dat we via de immigratie en de douane moeten om vervolgens weer via de vertrekhal in te checken en weer langs de douane te gaan. Het blijkt het laatste te zijn, beetje omslachtig maar toch een prettig idee dat we hier ruim drie uur de tijd voor hebben. Binnen het uur zijn we Thailand ingekomen en ook weer uitgegaan. De douanebeambte keek wel een beetje vreemd toen hij zijn stempel zette maar stelde verder geen vragen.

Om 15:55 uur vertrekken we met Air Asia richting Ho Chi Minh waar we rond 17:25 aankomen. Heel veel zien we niet van de stad tijdens de rit van het vliegveld naar het hotel want het is hier vroeg donker. We verblijven 2 nachten in het Kingston Hotel wat heel centraal in het centrum ligt op loopafstand van alle bezienswaardigheden. Mooie kamer en van alle gemakken voorzien, zelfs draadloos internet!

Nadat we ons wat opgefrist hebben lopen we richting het backpackers gedeelte waar het allemaal te doen zou zijn. Volop restaurantjes, barretjes, winkeltjes en een complete verkeershectiek. Het aantal brommers is hier niet te tellen. Ze hebben wel allemaal braaf een helm op maar verder zit het hele gezin op een brommer.

We besluiten om wat te gaan eten bij Vietnam Aroma. Een leuk, klein restaurantje met veel Vietnamees eten. De meeste maken namelijk reclame voor Mexicaans en pasta en pizza maar daarvoor zijn we hier niet gekomen. Als voorafje nemen we een combinatie van verschillende soorten loempia’s maar dat is toch net iets anders dan wat wij gewend zijn. Het is allemaal rauw met hele specifieke kruiden. Met een sausje smaakt alles dus gewoon naar binnen werken maar. Het hoofdgerecht bestaat uit garnalen met bacon en boontjes en inktvisringen. De bestelde rijst is niet meer gekomen maar het was ruim genoeg voor ons beiden. Alles weggespoeld met Tiger Beer waarna we verder lopen langs de winkeltjes en barretjes. We drinken nog koffie bij een klein tentje wat er gezellig uit ziet maar de koffie is helaas niet te drinken, zo sterk. Daarna nestelen we ons op het buitenterras van Go Go. Heel centraal gelegen op een kruispunt waar we alles kunnen overzien. Goede muziek, biertje erbij en mensen kijken maar. Regelmatig lopen de verkopers van alle denkbare spullen voorbij en zo ook een karretje met rauwe inktvissen (nu maar even niet). Ik koop nog een shirt van het merk Gingko wat alleen hier wordt gemaakt (soort fair trade merk) met een abstracte boedha op de voorkant. Daarna beginnen de vermoeidheid en de overweldigende drukte van de stad ons parten te spelen en besluiten we om terug naar het hotel te lopen om daar rond 22:30 uur ons bed op te gaan zoeken. Morgen staat een bezoek aan de Cu Chi tunnels op de agenda.

• 19 Oktober 2010 - 18:07

Sandy:

Nou goed om te horen dat de reis goed verlopen is. In zijn algemeenheid kun je goed eten in Vietnam. Ik moet zeggen dat wij in Saigon wel gekozen hebben voor westers, wij hadden na 15 dagen wel weer eens zin in wat vets en slecht voor de verandering. Leuk om te lezen dat jij de tunnels wel geslaagd vond. en vietnamese koffie is geen aanrader, dat is heel anders dan dat wij gewend zijn.Probeer ook de iced coffee eens.... Tot het volgende bericht.

groetjes,
    Sandy

• 19 Oktober 2010 - 18:25

Tim:

Gaat het goed daar. Hier wel. Het lijkt me super tof daar maar wel warm.
    Ben bijna jarig!!Het gaat ook goed op school maar ik heb wel een boel huiswerk maar daar moet ik mee leren leven.

De groeten van Tim

• 19 Oktober 2010 - 18:38

Marga:

Hee hallo buurkes,

Tommy en Clarence zijn nog niet in ons mooi tuintje gearriveerd. Ben benieuwd hoelang dat nog duurt.

Groetjes
    Marga

• 27 Oktober 2010 - 07:33

Odilia Walraven:

Zoals altijd prachtig beschreven.