De tweede week bij Salariin - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van Daniela Waas - WaarBenJij.nu De tweede week bij Salariin - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van Daniela Waas - WaarBenJij.nu

De tweede week bij Salariin

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Daniela

22 Augustus 2011 | Cambodja, Khett Siem Reab

O, wat hou ik toch van Cambodja. Het is nu 8.45 uur en ik zit nog lekker thuis, met een bakkie koffie, Frans Duijts te luisteren. We hebben een DVD speler in het huis die ook vanaf een USB stick speelt. Zaterdag heb ik die DVD speler uitgeprobeerd en hebben het appartement letterlijk en figuurlijk ingeluid met “Brabant” van Guus Meeuwis. Vanmorgen om 7.00 uur lekker in die Cambodjaanse stoel voor de TV gezeten en de Studio Sport gekeken.
Maar ja, we komen hier niet voor Studio Sport, maar om te werken.

Vorige week had ik eindelijk de brommer en kon de Word en Excel lessen gaan bekijken bij Siem Reap II. Dit kon ik niet eerder op de fiets doen, omdat de weg daarnaar toe slecht is en geen verlichting heeft. Op dinsdag en donderdag hebben ze lessen tot 20.30 uur en dan is het pikkedonker. Darra, onze computerleraar, moet ik ondersteunen met deze lessen. Ze zijn wel erg ver met Word en Excel, voor onze Excel kenners: ik heb het met Darra al over draaitabellen, valideren en Visual Basic gehad. Ik denk dat bij die woorden veel mensen in Nederland zich achter hun oren krabben. Wat me opvalt is dat de leraren het hier veel voordoen hoe het moet en dat de leerlingen dit dan volgen. Met Darra afgesproken dat we volgende week de studenten een soort test laten maken om te kijken of ze de kennis bezitten of dat ze alleen letterlijk het boek volgen en dus niet snappen wat er staat. Hieruit blijkt dat Darra dit ook moeilijk vind en waarschijnlijk ook alleen voorbeelden blijft volgen, want ik moet hem helpen met de test. Ach, doe ik hier ook wat.

Gisteren voor de tweede keer voetbaltraining gegeven samen met de Engelse leraar Sam Oeun. Blijkt ook opeens de vaste trainer (die er vorige week niet was) er ook te zijn. Ook in Cambodja lopen de sterspelers naast hun schoenen, want ondanks dat de training om 16.00 uur begon, komen er 3 goede spelers vrolijk om 17.15 uur aanzetten. Bij Salariin willen ze graag weten hoe je op een Europese manier leiding geeft, dus hebben ze dit gelijk meegemaakt. Pas een kwartier voor het einde van de training mochten ze meedoen met een partijtje voetbal. De spits (één van de drie laatkomers) mocht in de verdediging starten, wat hij absoluut niet leuk vond. Na het partijtje de groep aangesproken dat ze op tijd moeten komen en de kaders aangegeven.

In Cambodja willen ze vooral scoren en vandaag getraind op het samenspelen en de verdediging goed wegzetten. Vorige week was het in een half uur spelen 6-5, nu met een wedstrijd van 3 kwartier 2-2. Ik was heel tevreden en de jongeren gingen zeer tevreden weg. Ik zal proberen volgende week wat foto’s van het trainen op de site te zetten. In Nederland maken we ons druk of het veld op 2,2 millimeter is geschoren, hier is moeten we voetballen tussen een soort brandnetels, poep van koeien, zand, hoog gras (10 cm. hoog) en veel kuilen met daarin water. De doelpalen staan er, maar de lat ontbreekt, de spelers gaan op blote voeten het voetbal gevecht (mix van K1 en voetbal) aan en er wordt niet gehuild. Je merkt dat ze in spelen veel plezier beleven en gelukkig staan in Cambodja geen ouders aan de kant om de spelers en de scheidsrechters allerlei verwensingen toe te schreeuwen. Kan ook niet, want ik heb wel mijn gele en rode kaarten meegenomen.

Mijn definitieve weekschema is nu bekend en ben bijna elke dag aan het werk. Op maandag, woensdag en vrijdag alleen van 10.00-12.00 uur, dan dinsdag en donderdag van 10.00-12.00 uur en dan van 14.00-19.30 uur, op zaterdag van 14.00-19.00 uur en dan als laatste training op zondag van 16.00-18.00. Daarnaast zal ik natuurlijk thuis het een en ander moeten voorbereiden. Vanaf september ga ik één uur in de week een training geven in management voor de staff. Leuk, ik weet al hoe ik het aan ga pakken dus ik kan het nu uitwerken.

Vanmiddag ga ik eens lekker afkoelen, want je kan hier al voor een kleine prijs in een hotel lekker zwemmen. De temperatuur is hier constant tussen de 26 en 34 graden dus mijn hart is flink aan het pompen om mijn lichaamstemperatuur naar beneden te krijgen. We proberen nu te wennen aan de temperatuur en hebben (ook vanwege de kostenbesparing) de airco niet aan. Met de ventilator aan krijgen we het wat koeler. Alle kleding gaat ook makkelijker zitten dus ik val ook af. Mijn doel is dat ik halverwege het jaar met mijn benen wijd moet douchen, omdat ik anders door het putje wegspoel.

Tot volgende week.

• 22 Augustus 2011 - 16:42

Rene En Esther:

hoi allebei, ja vandaag voor de eerste keer op juliie site gekeken eerder geen internet ,op vakantie etc maar vanaf nu gaan we jullie volgen, al de verslagen gelezen
    jahoor patrick wij snappen heel goed wat je allemaal vertelt over de computer ha ha ha nie dus.
    fijn dat jullie een mooi appartement hebben kunnen vinden.
    de fotos geven ons een goede indruk van hoe of wat
    en over dat afvallen enzo dat een mooi iets zou wat voor mij kunnen zijn, maar bij de westerwiek kan ik niet gemist worden en rene bij de tntn al helemaal niet whaaaaaaaaaaa
    nou heel veel succes met alles wat jullie doen en gaan doen
    lieve groet esther en rene

• 22 Augustus 2011 - 20:44

Sanne:

Oh dat klinkt weer geweldig!
    Groetjes, Sanne

• 23 Augustus 2011 - 04:54

Natasja Van Helden:

Weer heerlijk om te lezen. Wat fijn dat het zo goed gaat bij jullie. En heel erg mooi om jullie ervaringen mee te mogen maken via deze site.
    Veel succes en tot de volgende blog!
    Groetjes Natas.

• 23 Augustus 2011 - 07:13

Odilia Walraven:

Jij en door het putje wegspoelen. Droom maar lekker verder Pat al die lekkere dingen die jullie eten.... Hou je benen nou maar lekker bij elkaar dat lijkt mij een strakker plan. Veel plezier lieve schat met het voetbal de sport op tv en het overdragen van jouw kwaliteiten, alhoewel je sommige kwaliteiten beter niet kan aanleren!!
    Dikke kus Odilia